ОСТАННІ НОВИНИ

Фактично 65% мешканців Львова встановили лічильники на воду

Львівський портал

|

Щоразу, як змінюються тарифи на воду, у Львові зростає кількість охочих встановити у своєму помешканні прилади обліку. Про це сьогодні повідомив заступник директора ЛМКП «Львівводоканал» Олег Капко.

За його словами, при сталому тарифі, щомісяця до підприємства звертається близько 3-4 тисячі львів’ян, аби поставити лічильники на воду, а при підвищенні тарифу цей процес завжди активізується. 

«Щоразу, як змінюється тариф на воду, кількість мешканців, що бажають встановити лічильники, збільшується до 5-7 тис. Це пояснюється тим, що та категорія людей, яка раніше була спроможна платити за надану послугу, при підвищенні тарифу відчуває, що її платіжна спроможність буде нижча від того, що вимагає «Львівводоканал» чи нормативно-розрахункова потреба», – розповів Олег Капко.

Як повідомив О. Капко, на сьогодні 35% львів’ян не мають встановлених приладів обліку. У бюджетних організаціях ця ситуація значно краща, бо там практично йде 100% облік, орієнтовно на 90 % забезпечені обліковими приладами промислові та комунальні установи.

Також, заступник директора підприємства пояснив журналістам, чим спричинена зміна тарифу на воду. За його словами, це повязано з підняттям тарифу на електроенергію.

«Тарифи на електроенергію змінюються практично щомісяця. Вони є приватною структурою і корегують тарифи без дозволу інших структур. Тому наш тариф був не просто піднятий, він був скорегований у відповідності з витратною частиною саме по оплаті за електроенергію. Ми мусимо їх корегувати, щоб не прогоріти у фінансовій діяльності», – пояснив Олег Капко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *