ОСТАННІ НОВИНИ

У 2008 році понад 400 родин на Львівщини забули зареєструвати своїх новонароджених дітей

Львівський портал

|

Упродовж 2008 року працівники органів реєстрації актів цивільного стану громадян (РАЦС) склали майже 11,5 тисячі протоколів про порушення терміну реєстрації новонароджених. Про це повідомив міністр юстиції Микола Оніщук із посиланням на статистичні дані органів РАЦС Міністерства юстиції, передає прес-служба Мін`юсту.

За словами міністра, кількість протоколів про порушення без поважних причин термінів реєстрації новонароджених становила торік майже 2,5% загальної зареєстрованих дітей.

Постійними та багаторічними лідерами з невчасної реєстрації новонароджених є батьки, що мешкають у Києві та Одеській області, до яких 2008 року приєдналися також батьки, що мешкають у Дніпропетровській області. У цих трьох регіонах випадків несвоєчасної реєстрації народження дитини зафіксовано у 5 разів більше, ніж у середньому по Україні.

У Львівській області, де торік народилося понад 29 тисяч немовлят, порушено термін реєстрації у 407 випадках, а в Одеській області, де народилося понад 28 тисяч дітей, невчасно зареєстровано 1200 новонароджених, тобто майже втричі більше.

Загалом, на Київ, Дніпропетровську та Одеську області у 2008 році припадає 38,5% протоколів про порушення місячного терміну реєстрації новонароджених. Ще 17,3% протоколів складено в Донецькій, Київській та Харківській областях.

Найменше порушень щодо термінів реєстрації новонароджених зафіксовано у Волинській, Рівненській та Хмельницькій областях – відповідно 0,6%, 0,5% та 0,5% загальної кількості складених по Україні протоколів.

Міністр юстиції нагадав, що місячний термін для реєстрації новонародженої дитини введено 1 січня 2004 року Сімейним кодексом України. Кодексом передбачено відповідальність батьків у вигляді сплати штрафу, якщо дитину без поважних причин не зареєстровано у встановлений термін.

Згідно з інформацією органів РАЦС, протягом 2008 року в Україні народилося 513 997 тис. дітей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *