ОСТАННІ НОВИНИ

Чергове парламентське шоу відбудеться у четвер

Львівський портал

|

Верховна Рада України розглядатиме в четвер питання про соціально-економічну ситуацію в Україні та дії органів влади щодо подолання кризи, в рамках якого планується заслухати звіт уряду та проголосувати постанову про його відповідальність. Як повідомляє «Українська правда», за відповідні зміни до календарного плану проголосувати 415 депутатів.

"На погоджувальній раді ми прийняли рішення і рекомендуємо підтримати, що в четвер першим питанням розглянемо питання про соціально-економічну ситуацію в Україні та дії органів влади щодо подолання кризи", – зазначив Литвин

"Коли ми будемо приймати рішення за наслідками розгляду буде поставлено на голосування і проект постанови про відповідальність Кабінету міністрів", – додав він.

Водночас він оголосив про вимогу до депутатів в цей день зареєструватися біля столів реєстрації:

"Враховуючи чутливість питань і ту обставину, що на голосування буде поставлено питання про недовіру уряду ми погодились, що будемо дотримуватись регламенту. Прохання до всіх депутатів в четвер зареєструватися біля столів реєстрації", – наголосив він.

"Коли підійдемо до прийняття рішення, всім присутнім буде запропоновано зареєструватися біля столів реєстрації, а інформацію ми потім оприлюднимо, щоб кожен депутат приймав усвідомлене рішення, керуючись колективною позицією, яка буде вирішена.

"Прошу, щоб це підтримали. В принципі цього вимагає Конституція і регламент", – додав Литвин.

Він також зазначив, що на погоджувальній раді прийнято рішення, що у випадку, якщо президент "не відгукнеться на пропозицію", це не означатиме, що "є підстави блокувати роботу ВР".

Депутати також 398 голосами підтримали регламент розгляду цього питання. Згідно із ним, для доповідей президента і прем’єра виділено по 45 хвилин. Також в разі, якщо вони погодяться відповідати на питання, на це виділено по 30 хвилин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *