ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські бюджетні установи наекономили минулого року 2,5 млн грн

Львівський портал

|

Завдяки впровадженню заходів з енергозбереження впродовж минулого року бюджетним установам міста вдалося зекономити 2,5 млн грн. Як повідомила сьогодні під час брифінгу директор департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич, у закладах освіти економія склала  1,2 млн грн, охорони здоров’я – 1,1 млн грн, культури і освіти – 1 млн грн, молоді, сім’ї і спорту – 33 тис. грн.

Завдяки інноваційній методиці сформовано електронну базу даних використання енергоресурсів 2006-2008 років у 520 будівлях бюджетних установ та закладів. Дана база дає змогу аналізувати та прогнозувати витрати і заощадження.

За словами начальника відділу з енергоменеджменту ЛМР Мар’яни Бохонко, використання теплової енергії 2008 року зменшилося на 11% у порівнянні з 2006 роком і на 6% в порівнянні  з 2007. Це зменшення зумовлене ощадливим використанням та проведеними 2008 року капітальними ремонтами систем опалення. Споживання природного газу минулого року зменшилося також на 6% порівняно з 2007 роком.

Як запевняють чиновники, кошти, отримані від економії енергоресурсів, будуть скеровані цього року на розвиток матеріально-технічної бази та поточні ремонти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *