ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко отримав від Ющенка «на горіхи» через те, що понад 50 % автівок досі не застраховані

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко звертає увагу Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на ситуацію з недостатнім контролем за наявності чинних договорів обов`язкового цивільного страхування власників наземних авто. Про це повідомляє прес-служба президента.

У листі до керівника МВС глава держави відзначає, що отримав звернення від Української федерації убезпечення щодо ситуації, яка склалася у сфері дотримання підрозділами ДАІ вимог закону «Про обов`язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

Незважаючи на те, що закон діє вже протягом чотирьох років та створено всі необхідні умови ДАІ для виявлення незастрахованих автівок, частка забезпечених полісом транспортних засобів все ще не перевищує 50%, йдеться у листі.

Водночас, зауважує Президент, за час дії закону сума відшкодувань з фонду захисту потерпілих за незастрахованими транспортними засобами склала 30 млн грн, «при цьому виплати з фонду захисту потерпілих з кожним роком невпинно зростають».

Щоправда, констатував В.Ющенко, підвищення з нового року відповідальності за порушення (зокрема, за керування авто водіями, які не мають, не пред`явили чи не передали для перевірки страхового поліса) дещо поліпшило ситуацію.

«Однак повноцінний та ефективний контроль в обсязі, що забезпечує рівень забезпечених полісами транспортних засобів, наближений до країн ЄС, не запроваджено. Недостатній контроль за наявністю чинних договорів обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів ставить під загрозу функціонування перевіреного світовою практикою механізму відшкодування збитків, заподіяних потерпілим у ДТП, та призводить до негативних економічних та соціальних наслідків», – наголошує президент.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *