ОСТАННІ НОВИНИ

Минулого року на потреби ЖКГ Львівщини витратили понад 64 млн. грн

Львівський портал

|

Фактичні обсяги капіталовкладень на потреби галузі житлово-комунального господарства 2008 року склали 64598,3 тис. грн, з них 38612,7 тис. грн – на виконання заходів з енергозбереження та 14037,8 тис. грн на реалізацію Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства. Про це повідомляється на сайті ЛОДА.

За рахунок вказаних асигнувань проведено роботи на 33 об’єктах водо- та теплопостачання та водовідведення, зокрема проведено: реконструкцію теплових мереж протяжністю 12,3 км, що дало змогу зменшити використання природного газу в середньому на 10% та знизити втрати в мережах до 3% при існуючих втратах у розмірі 15% від відпущеної теплової енергії; реконструкцію водопровідних мереж протяжністю 4,9 км; заміну 20 насосних агрегатів на об’єктах водопостачання та водовідведення, що дало змогу зменшити використання електроенергії в середньому на 8%.

На особливому контролі облдержадміністрації стояло питання про виконання робіт з реконструкції котельні на вул. Дорошенка у м. Бориславі, яка забезпечує теплоносієм значну частину міста. Завдяки заходам, які вжила облдержадміністрація, залучено додаткові асигнування з державного бюджету в сумі 252,0 тис. грн, що дало можливість провести пусконалагоджувальні роботи та здійснити запуск котельні.

Зважаючи на сьогоднішню ситуацію, стандартні підходи щодо покращання технічного стану об’єктів галузі та стабілізації послуг є неприйнятними. Тому 2009 року ЛОДА першочергово спрямовуватиме свою діяльність на забезпечення реалізації пілотних інноваційно-інвестиційних проектів у сфері житлово-комунального господарства, першочергово – з енергозбереження та переходу на альтернативні види палива.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *