ОСТАННІ НОВИНИ

70% львів’ян-пільговиків не задоволені системою пільг і привілеїв

Львівський портал

|

Серед мешканців Львова, які користуються пільги, провели соцопитування: як громадяни ставляться до наявної системи пільг і привілеїв та чи готові на заміну пільг грошовою допомогою. 70% львів’ян не задоволені системою пільг і привілеїв, а 62% опитаних відповіли, що знають лише про частину своїх пільг. Про це повідомляє «Центр громадської адвокатури».

Крім того, 32 % опитаних пільговиків позитивно ставляться до заміни системи пільг на адресну грошову допомогу. 46% респондентів вважають, що їхні пільги покращують їхній рівень життя незначною мірою, 31% – не покращують взагалі. Основні аргументи «проти» зміни пільг на грошові виплати – недовіра до держави та її спроможності забезпечити виплати,  побоювання, чи заміна буде справедливою та обґрунтованою, адже є нестабільність економіки, знецінення грошей та зростання цін, а надані пільги залишатимуться.

Анкетування проводили протягом грудня 2008 року та січня 2009 року у Львові. Опитано 130 осіб, серед яких – громадяни різних вікових категорій та різного соціального статусу, які безпосередньо користуються пільгами.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *