ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівелектротранс» досі не отримав 3 млн грн з держбюджету

Львівський портал

|

Державна субвенція у розмірі 3 млн грн, яку підприємство мало б отримати ще у 2008 році, досі не надійшла на рахунки ЛКП «Львівелектротранс». Як наслідок, на підприємстві виникла складна ситуація  з виплатою заробітної плати працівникам. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Нам дуже шкода, що не вдається вчасно виплачувати заробітну плату нашим працівникам. Особливо це стосується тих людей, які в січні в усі святкові дні працювали», – каже заступник директора «Львівелектротрансу» Світлана Маркова.

Міський електротранспорт перевозить безкоштовно понад 15 пільгових категорій пасажирів. Витрати на їх перевезення мали б покривати з державного бюджету. Проте комунальному підприємству щороку затверджують близько половини необхідної суми. На 2009 рік, за розрахунками підприємства, потрібно 56 млн грн, а в держбюджеті передбачили тільки 29 млн. І ті кошти надходять невчасно.

На підприємстві очікують, що, можливо, сьогодні на їхні рахунки надійде 590 тис. грн із заборгованих 3 млн грн. Ці субвенційні кошти підуть на сплату податку з доходів фізичних осіб. А кошти, які підприємство зібрало з плати за проїзд у січні – 900 тис. грн, – пішли на покриття витрат поточної діяльності та на сплату внесків у пенсійний фонд. «Підприємство працює, перевозить пасажирів, наповнює бюджет, фонди, а на виплату своїм працівникам коштів не має. Ми дякуємо тим пасажирам, які оплачують проїзд у громадському транспорті і тим самим не дають підприємству зупинитися. Адже сподіватися на своєчасне надходження коштів із держбюджету не доводиться», – підсумовує Світлана Маркова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *