ОСТАННІ НОВИНИ

«Правознавство» все-таки включать до обов’язкових предметів зовнішнього тестування?

Львівський портал

|

Координаційна рада молодих юристів при Міністерстві юстиції України рекомендує повернути предмет «Правознавство» до переліку обов’язкових предметів зовнішнього тестування, а також вступних іспитів до вищих навчальних закладів юридичного профілю.

Таку рекомендацію ухвалили на засіданні Координаційної ради, що відбулася в Міністерстві юстиції. Про це повідомляють на сайті Мін’юсту.

У клопотанні, яке буде спрямоване до Міністерства освіти і науки України, пропонують уже в 2009 році включити предмет «Правознавство» до виключного переліку загальноосвітніх предметів, за якими вищі навчальні заклади можуть проводити вже цього року конкурсний відбір або вступні випробування для вступу на навчання за освітньо-професійною програмою бакалавра з галузі знань «Право».

Крім того, задля забезпечення фахової та повної підготовки з цієї сфери знань у майбутньому, Координаційна рада молодих юристів рекомендує переглянути навчальні програми загальноосвітньої школи та включити предмет «Правознавство» (чи різні його складові) як такий, що його вивчають системно впродовж усього періоду навчання.

Це, на думку Ради, здатне суттєво сприяти формуванню високого рівня правового виховання та правової культури в державі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *