ОСТАННІ НОВИНИ

На арені парламентського «цирку» Васюник розкаже про підготовку до Євро-2012

Львівський портал

|

Уже на початку березня український парламент проведе відкриті слухання з питання підготовки країни до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Як повідомляє урядовий сайт, віце-прем’єр-міністр Іван Васюник заявив про доцільність участі в цих слуханнях представників УЄФА.

Відповідну заяву віце-прем’єр зробив, виступаючи на засіданні Наглядової ради УЄФА в Ніоні. Окрім цього, він поінформував керівництво футбольного союзу про реальний стан економіки України.

За словами віце-прем’єра, українська влада усвідомлює, що 2009 рік буде достатньо складним. Але керівництво країни докладе максимальних зусиль, щоб фінансові труднощі не позначилися на темпі підготовки об’єктів до Євро-2012. Тим більше, для цього вже є необхідний набутий досвід, завдяки якому Україні вдалося виконати всі взяті на себе фінансові зобов’язання минулого року.

Іван Васюник нагадав, що для України підготовка до футбольного чемпіонату є одним з антикризових заходів.

«Будівництво та ремонт об’єктів до Євро-2012 змушують працювати українську економіку, створюють нові робочі місця», – підкреслив Іван Васюник.

Урядовець запевнив, що українська сторона усвідомлює, що реалізувати все заплановане програмою підготовки до Євро-2012 без допомоги приватних інвесторів буде неможливо.

«Ми активно шукаємо шляхи залучення прямих іноземних інвестицій і кредитів міжнародних фінансових установ. Насамперед їх скерують на підготовку готельної і дорожньо-транспортної інфраструктур», – сказав Іван Васюник.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *