ОСТАННІ НОВИНИ

Соцслужба допомагає сім’ям із складними життєвими обставинами

Львівський портал

|

У Львові сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, допомагають працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За минулий рік соціальні працівники центру відвідали та проінспектували 650 сімей, з них 430 сімей, у яких виховують 909 дітей, занесено до банку даних. Працівники центру здійснюють нагляд за вихованням дітей у сім’ях, запобігають насильству та допомагають вийти з кризової ситуації. Зокрема, вищезгаданим сім’ям надали 4037 індивідуальних послуг, з них 436 – юридичних. Постійний соціальний супровід надали 39 сім’ям та 9 особам.

Важливим аспектом роботи центру є проведення тренінгів під час зустрічей з молоддю у школах, гімназіях, ліцеях, вищих професійних училищах, школах-інтернатах, виправних колоніях та в інших установах. За минулий рік працівники центру провели 158 тренінгів на актуальні соціальні теми: «Профілактика залежностей у молодіжному середовищі», «Насильство у молодіжному та дитячому середовищі», «Пропагування здорового способу життя», «ВІЛ/СНІД як соціальна проблема», «Мистецтво спілкування», «Цінності життя».

Для дітей та молоді з особливими потребами, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, організовано та проведено за кошти з міського бюджету, а також за спонсорські кошти, 54 заходи. Для дітей з особливими потребами проводили вечірки у клубі «Пікассо» до Дня молоді та Дня студента, краєзнавчо-туристичну поїздку в с. Страдч, творчий вечір «Стежинами душі», виїзну школу для батьків, які виховують дітей з особливими потребами; фестиваль «Повір у себе, і в тебе повірять інші», свято осені «Осінній вернісаж» у школі-інтернат №104. Аналогічні заходи проводитимуть і цього року.

Зокрема, цими днями працівники центру проводять тренінги щодо протидії наркоманії у виправній колонії для засуджених.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *