ОСТАННІ НОВИНИ

Через проблеми ЛАЗу Чуркіна викликали на килим до Тимошенко

Львівський портал

|

Проблеми ЛАЗу дійшли до найвищих посадових осіб України, повідомив сьогодні на прес-конференції голова ЛОДА Микола Кміть.

За його словами, відбулася розмова з цього приводу з Президентом України і той дав вказівку заступникові голови СП Олександрові Шлапакові вивчити проблеми заводу.

Крім того, є реакція на лист до прем’єер-міністра України Юлії Тимошенко. За даними М.Кметя, керівник уряду викликала до себе на нараду власників та керівництво підприємства та представників профспілкових організацій заводу.

Микола Кміть наголосив на тому, що влада має вирішити два найголовніші питання – виплату боргів із зарплатні та забезпечення стабільної роботи підприємтсва. «Ми повинні повернути ЛАЗу його колишню славу флагмана автопрому» – сказав Микола Кміть.

Голова ЛОДА також зауважив, що для виплати зарплатні зараз розглядають варіанти арешту частини майна заводу. Йдеться про 19 готових машин, які є на території ЛАЗу, їх продаж, а відтак – погашення боргів. Також правоохоронні органи мають розібратися з приватизацією заводу і виконанням інвестиційних зобов’язань. Він не виключає, що у разі виявлення порушень може йти мова про реприватизацію.

Крім того, прокуратура сьогодні скасувала накази директора, що стосувалися відправки персоналу в неоплачувану відпустку.

Завтра о восьмій ранку заступник голови ЛОДА Тарас Федак має поїхати на звод і побачити, чи людей пускають на підприємство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *