ОСТАННІ НОВИНИ

МНС побоюється ще однієї повені на Західній Україні

Львівський портал

|

У Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій запевняють, що цьогорічні повені в західних регіонах України, у разі їх виникнення, не завдадуть таких значних збитків як минулого року. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій Валерій Трет’яков.

За його словами, після минулорічної катастрофічної повені урядом було визначено низку заходів для запобігання в майбутньому подібним трагедіям, і на сьогодні вони виконані на 90%.

“В разі такої води, як була в минулому році, таких наслідків вже не буде”, – запевнив Трет’яков. Водночас він додав, що з іншого боку не може сказати, що їх зовсім не буде.

Заступник міністра звернув увагу на ситуацію у Львівській області, в якій особисто брав участь у ліквідації наслідків повені, й де у листопаді 2008 року збудували два польдери для акумуляції повеневих вод. За його словами, нині є всі підстави говорити про те, що і третій польдер буде готовий вчасно. Кожен з цих польдерів прийматиме по 1,5-2 млн. кубометрів води при підвищенні її рівня у річках.

Крім цього, В. Трет’яков категорично відкинув закиди щодо відсутності системи оповіщення про стихійне лихо місцевих жителів у постраждалих внаслідок повені регіонах. Він запевнив, що кожна людина “знала про те, що йде така вода”, а коли вже рятувальники приходили до хат і запитували людей, чому вони не евакуюються, ті відповідали, що сподіваються, може їх “пронесе”.

Також заступник керівника МНС підкреслив, що для запобігання значних збитків громадянам у регіонах з високим ступенем ризику виникнення повеней необхідно страхувати власне життя та майно.

За інформацією УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *