ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер ДАІшники реально штрафуватимуть непристебнутих водіїв

Львівський портал

|

ДАІ Львівщини розпочинає карати водіїв, які їздять без пасків безпеки. Від 17 листопада 2008 року в Україні запроваджено штрафні санкції для водіїв, які не пристібають пасками безпеки себе та своїх пасажирів. Відповідно до нового законодавства, розмір такого штрафу сягає від 51 до 85 грн. (До цього часу штрафи за таке порушення не були передбачені), – повідомляє прес-служба Львівського обласного управління ДАІ.

Варто зауважити, що відразу після запровадження нових штрафних санкцій інспектори ДАІ найчастіше зосереджували свою увагу на те, коли водії порушували Правила дорожнього руху та створювали аварійно-небезпечну ситуацію на дорозі.

Цим скористалися самі водії: у перші дні після такого нововведення вони та пасажири транспортних засобів «поголовно» були пристебнутими пасками безпеки. Проте вже через кілька тижнів водії та пасажири припинили користуватися пасками безпеки.

Відтак з 2009 року інспектори ДАІ Львівської області будуть звертати увагу на ті транспортні засоби, у яких водії та пасажири не пристебнуті пасками безпеки. Крім того, якщо у салоні транспортних засобів будуть діти, для яких пасок безпеки є «завеликим», то в такому випадку водієві слід облаштувати спеціальні «дитячі сидіння».  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *