ОСТАННІ НОВИНИ

Середня ціна газу для промпідприємств в 2009 р. складе близько 400 дол. - експерт

Львівський портал

|

Середня ціна на газ для промислових підприємств у 2009 році складе близько 400 дол. за 1000 куб. м. Про це РБК-Україна заявив експерт з нафти і газу Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Володимир Омельченко.

«Я думаю, що середня ціна для промислових підприємств складе близько 400 доларів. Якщо уряд піде на те, щоб підвищити всякі надбавки, то вона може скласти 370-380 доларів за 1000 куб.м. Точніше сказати поки не можна, необхідно провести серйозний аналіз», – відзначив він.

За словами аналітика, металургам і хімікам буде дуже складно витримати таку ціну на газ. «Важко буде особливо підприємствам хімічної промисловості, які працюватимуть або на нульовій рентабельності або на мінусовій», – підкреслив В.Омельченко.

У той же час, експерт покладає провину за можливі проблеми на власників металургійних підприємств. «Це приватні підприємства. Вони повинні прогнозувати ситуацію, вкладати гроші в реконструкцію», – відмітив він

При цьому, В.Омельченко відзначає, що в даний час у уряду поки немає чіткої концепції газового ціноутворення для промислових підприємств.

«Я думаю, що базова ціна дуже висока. Вона на 20-30 доларів більше, ніж можна було закласти. Я не бачу способів, як уряд може зменшити ціну газу для підприємств», – відзначив він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *