«Газпром» відкусив найсмачніший шмат українського газового пирога

Львівський портал

|

«Газпромзбут-Україна» отримає до 25% українського ринку, повідомив заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв.

«Це частина домовленості (між «Газпромом» і «Нафтогазом України»)», сказав він на прес-конференції у Москві у вівторок, повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс».

Медведєв не уточнив, який конкретно обсяг зможе реалізовувати дочка «Газпрому» на українському ринку, зазначивши, що «це буде залежати від того, як буде поводитися промисловий попит – частина підприємств закрита, частина працює в скороченому режимі».

Медведєв відмовився назвати, яким буде поквартальний розподіл постачань газу «Газпрому» українським споживачам.

Він визнав, що січневі події призвели до скорочення постачань і транзиту. Однак скорочення транзиту до Європи і, відповідно, посилений відбір газу з європейських ПСГ призведе до того, що збільшиться обсяг закачування газу в ПСГ влітку.

«Будемо сподіватися, що подолання економічної кризи не за горами, що призведе до розвитку внутрішнього споживання в Україні», додав також Медведєв.

Водночас він зазначив, що баланс газу України буде складатися без обсягів для реекспорту.
«Баланс України буде складатися без обсягів для реекспорту»,
сказав голова правління «Газпрому».

За словами Медведєва, власний видобуток України призначений для постачання населення і підприємств комунально-побутового сектору.

Як відомо, основним продавцем газу в Україні є дочірня компанія держхолдингу «Нафтогаз Україна» «Газ України». Однак, крім неї, значні обсяги газу найбільшим промисловим підприємствам реалізує дочірня компанія російського «Газпрому» – «Газпром збут Україна».

Невеликі обсяги газу продають також компанії, які добувають його в Україні, або посередники, які отримують ліцензії Нацкомісії регулювання електроенергетики.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *