ОСТАННІ НОВИНИ

До 90-ї річниці Акта злуки УНР і ЗУНР на Львівщині відбудеться низка заходів

Львівський портал

|

До святкування 90-ї річниці Акта злуки УНР і ЗУНР 21 – 22 січня на Львівщині відбудеться низка заходів, повідомляють на сайті ЛОДА.
Зокрема, 21 січня о 12.00 відбудеться презентація історичної карти «Соборна Україна» у Львівському історичному музеї, а о 14.00 відбудеться презентація книги Олега Павлишина «Львівщина в добу Західноукраїнської Народної Республіки». Презентація книги пройде у Львівському палаці мистецтв. У цьому ж приміщенні відбудеться виставка «Самвидаву» 1960 – 1991 рр., приурочена Дню соборності України. Презентуватиме виставку журналіст Вахтанг Кіпіані.
22 січня о 10.00 відбудеться покладання квітів від обласної та міської влади до пам’ятника М. Грушевському, о 10.30 – до Меморіалу воїнам Української галицької армії на Личаківському кладовищі, о 10.45 – до могили Президента Національної ради ЗУНР Є. Петрушевича на Личаківському кладовищі, а вже об 11.10 квіти покладуть до Меморіалу Українським січовим стрільцям на Янівському кладовищі. Згодом о 17.00 у Львівському національному академічному театрі оперу і балету ім. С. Крушельницької відбудеться урочиста академія з нагоди відзначення 90-ї річниці проголошення Акта злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *