ОСТАННІ НОВИНИ

Гривня зміцнює позиції

Львівський портал

|

Гривня продовжує зміцнюватися. Про це повідомляє компанія ІнтерБізнесКонсалтинг. Як йдеться у повідомленні, учора на міжбанківському валютному ринку України торги закрилися на рівні 8,45 грн/дол.

«Щоденний вихід НБУ з продажем значних обсягів доларів дозволив «залити» ринок валютою. Підсумовуючи офіційно підтверджені НБУ обсяги продаж валюти на аукціоні і оціночні суми інтервенцій Нацбанку від учасників торгів, ми оцінюємо загальний обсяг продажу валюти регулятором в новому році в 500 млн дол.», – зазначає компанія ІнтерБізнесКонсалтинг.

Водночас компанія зазначає, що, враховуючи можливість НБУ використати у поточному кварталі лише 5 млрд доларів і необхідність резервування частини коштів для погашення зовнішніх зобов’язань держбанків і «Нафтогазу», Нацбанк зможе підтримувати високу активність на ринку протягом 1-1,5 місяця.

Тому ІнтерБізнесКонсалтинг позитивно оцінює дії Нацбанку щодо утримання курсу гривні в умовах газового конфлікту і підвищення економічних ризиків, але очікує, що регулятор мінімізує свою роль на ринку після вирішення газового питання або у випадку його затягування до лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *