ОСТАННІ НОВИНИ

Україна перекачає газ Європі, як тільки Росія забезпечить відповідний обсяг – Ющенко

Львівський портал

|

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна забезпечить транзит російського газу в Європу, як тільки буде досягнуто домовленість з російською стороною про подачу нею газу в обсягах 300-310 млн кубометрів на добу, передає Українська правда».

"Якщо "Газпром" забезпечить відпуск 300-310 млн кубометрів для споживачів Європи (на добу), Україна гарантує, навіть не маючи контракту і не беручи плати за транзит, забезпечити європейських споживачів", – сказав Ющенко на спільній прес-конференції з польським президентом Лехом Качинським у середу.

При цьому він наголосив, що Україна не наполягає ні на жодних додаткових умовах для прокачки цього газу. 

Ющенко пояснив, що газотранспортна України "побудована на аверсному режимі поставок газу – зі Сходу на Захід". 

За його словами, після того як Росія припинила поставки газу через українську територію, газотранспортна система була переведена у реверсний режим для того, щоб забезпечити подачу газу з підземних сховищ, розташованих на Заході України, до східних регіонів.

"У такому режимі вона працює сьогодні… Ми готові з реверсного режиму перевести систему в аверсний, як тільки Росія підтвердить ці обсяги (300-310 млн. кубометрів газу на добу)", – сказав Ющенко. 

Для цього, за його словами, українська сторона пропонує російській підписати окрему угоду про технічні умови прокачки російського газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *