ОСТАННІ НОВИНИ

«Концерн Галнафтогаз» позичить в ЄБРР 50 млн євро на розвиток мережі

Львівський портал

|

У грудні 2008 р. Європейський банк реконструкції і розвитку та «Концерн Галнафтогаз» підписали мандатний лист щодо інвестиційного проекту на суму 50 млн дол. США у вигляді субординованого боргу та інвестиції в капітал, передає прес-служба концерну. Кредитні кошти призначено на розбудову мережі АЗК «ОККО», придбання нових АЗС та АГНКС.

 

«Цей крок у новому проекті з нашим стратегічним партнером ЄБРР є дуже знаковою подією для нашої компанії, – говорить Андрій Худо, член Наглядової ради «Концерну Галнафтогаз». – Новий проект із давнім і надійним партнером ЄБРР власне й спрямовано на розвиток нашої компанії в 2009 році. Ми розуміємо, що криза має дві сторони. Перша – негатив, про який говорять усі, але є й інша, позитивна: криза – це нові можливості для бізнесу. Тому наша компанія готується до активного подальшого розвитку. Також ми ведемо переговори ще з одним нашим партнером МФК (IFC, група Світового банку) про входження в цей проект. Однією з особливостей проекту є інвестиції в газові заправки, що дасть можливість компанії розширити продуктову лінійку основного бізнесу».

 

Нагадаємо, що у 2005 році ЄБРР надав «Концерну Галнафтогаз» кредит у розмірі 25 млн дол. США, а  2007 року – 100 млн дол. США.

 

ВАТ «Концерн Галнафтогаз» є одним з найбільших власників АЗС в Україні. Концерн володіє мережею із 288 АЗС, з них – 260 сучасних автозаправних комплексів «ОККО». В мережі «ОККО» працює 2 річкові ЗС «ОККО» та одна АГНКС «ОККО». На кінець 2008 року в мережі АЗК «ОККО» працює 103 автогазозаправі пункти зрідженого газу (АГЗП). У мережі «ОККО» працює 14 ресторанів швидкого обслуговування «A la minute». АЗС компанії є у 21 області України та в АР Крим.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *