ОСТАННІ НОВИНИ

Порушено кримінальну справу за контрабанду п’яти автомобілів

Львівський портал

|

Львівська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабанди автомобілів на суму майже мільйон гривень, передає прес-служба Держмитслужби.
Наприкінці минулого року громадянин України намагався незаконно перевезти з Республіки Польщі через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Краковець – Корчова» (Львівщина) п’ять автомобілів. 
Наш співвітчизник подав митному органу як підставу для переміщення легкового авто «Аudi», сідельного тягача «DAF», напівпричепа «KOEGEL», фургонів «Volkswagen» та «Ford-Transit» документи, що містили неправдиві дані стосовно відправника вантажу, його одержувача та вартості. 

Зокрема, вартість транспортних засобів навмисно була занижена. Так, за поданими документами, легковий автомобіль «AUDI-A6 Lim» на день ввезення в Україну коштував 6 тис. євро, однак після проведеної перевірки митники встановили, що його вартість понад 13 тис. євро. 
Також в документах, поданих на митницю, значилось, що автомобілі ввозилися як внесок до статутного фонду підприємства, а відповідно до Закону України «Про режим іноземного інвестування» таке майно звільняється від обкладення митом. Але в отриманих митницею документах не містилось жодного підтвердження що ці транспортні засоби мали бути внеском іноземного інвестора.
Загальна вартість п’яти зазначених транспортних засобів становить близько мільйона гривень. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *