ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада видала інформаційні карти щодо приватизації житла та отримання дозволу на будівництво

Львівський портал

|

Управління «Секретаріат ради» видало два нові видання серії «Інформаційні карти для львів’ян». В цих виданнях можна довідатися покроковий порядок дій мешканців, які хочуть приватизувати житловий фонд чи отримати дозвіл на будівництво чи реконструкцію. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

В додатках до примірників також подано перелік пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, взірці заяв, перелік необхідних документів для отримання дозволу, термін розгляду питання, контакти працівників, відповідальних за проведення процедури установ, перелік ліцензованих організацій, які надають послуги мешканцям Львова, контакти організацій, які отримали ліцензії на виконання земельно-кадастрових робіт та інше. В додатку до інформаційної карти про отримання дозволу на будівництво розміщено карту історичного ареалу та зон регулювання забудови Львова. Наклад кожної інформаційної карти становить 1000 примірників. 

«Минулого року ми видали перших чотири збірники процедур отримання дозволів, за якими найчастіше звертаються львів’яни до міськради. Ми зрозуміли, що такий проект для міста є потрібним. На відміну від суб’єктів підприємницької діяльності, мешканці менше поінформовані, як отримати дозвіл, які документи і куди нести. Це часто призводить до порушення чинного законодавства або довготривалого ходіння по кабінетах. Інформаційні карти видані, щоб запобігти цьому», – повідомив начальник управління «Секретаріат ради» Любомир Зубач.  

За його словами, інформаційні карти розробляли спеціалісти експертно-аналітичного відділу управління «Секретаріат ради». Отримати такі збірники вже сьогодні можна в управлінні «Секретаріат ради» та в адміністративно-господарському управлінні («єдине вікно»). Наступним кроком є розповсюдження збірників у райадміністраціях, ЛКП та інших найбільш доступних для львів’ян місцях.

«Таким чином ми ставимо собі за ціль зробити доступним для кожного мешканця міста проходження процедур у Львівській МР, скоротити на це час та допомогти отримати дозвіл», – додала начальник експертно-аналітичного відділу управління «Секретаріат ради» Наталя Алєксєєва.

Нагадаємо, що минулого року було видано чотири інформаційні карти про те, як створити об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, стати на квартирну чергу, приватизувати земельну ділянку та отримати дозвіл на перепоховання. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *