ОСТАННІ НОВИНИ

Україна пропонує Росії технічну угоду, щоб відновити транзит

Львівський портал

|

Україна підготувала та пропонує російській стороні підписати технічну угоду, що має на меті відновити нормальну роботу газотранспортної системи України. Про це Ющенко заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент «proUA».

Президент наголосив, що для нормальної роботи по забезпеченню транзиту Росія повинна забезпечити поставки по всіх напрямках. Найголовніша технологічна умова прокачки російського газу через українську територію, за словами Ющенка, – це «повернутися до поставок газу у статусі-кво 31 грудня 2008 року».

«Газотранспортна система не може прийняти 50 мільйонів кубометрів російського газу для прокачки в будь-яку країну. Ми повинні всю систему ввести в штатний режим робити, відновити нормальну роботу, в якій система знаходилася до 1 січня 2009 року. Щоб ми не залишили без газу Донецьк, Луганськ, Харків, Дніпропетровськ, південь Запоріжжя», – наголосив президент», – додав Ющенко.

«Дуже важливо, щоб подача газу була відновлена за тими напрямками, в яких працювала система в грудні 2008 року. Тоді виникає можливість перетрансформувати роботу української системи від поставок власних ресурсів у Східні регіони на забезпечення транзиту європейського газу», – додав він.

«Ми повинні через наші газотранспортні компанії знайти такий режим технічної угоди, яка б з однієї сторони була готова до отримання поставок російського газу, з іншої – забезпечення поставок газу для в ці області, про які я говорив», – зазначив Президент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *