ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові тиск газу поки в нормі – Садовий

Львівський портал

|

Міський голова Львова Андрій Садовий заявляє про те, що тиск газу в розподільчих мережах міста перебуває в межах норми. Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції.

Водночас міський голова зауважив, що регулярно стикається з вимогами газовиків, які хочуть, щоби Львів скоротив споживання газу, припинивши постачати гарячу воду.

«Такі вимоги регулярно надходили до суботи, поки не виступив Турчинов із заявою про те, що уряд притягне до відповідальності представників місцевої влади, які обмежують теплопостачання чи знижують тиск в трубах. Я цю вимогу не виконав і, як бачите, на нашу користь вийшло», – сказав львівський мер.

Водночас він назвав неприпустимою ситуацію, коли через газовий шантаж з боку Росії жителі України постійно перебувають перед загрозою опинитися без тепла. На його думку, це протистояння має спонукати українську владу до того, щоби активніше використовувати альтернативні джерела енергії, на які багата Україна.

А.Садовий зауважив, що підписав розпорядження, згідно з яким з наступного року всі менші котельні міста після модернізації будуть переведені на альтернативні види палива. Також будуть проведені заходи для переведення на альтернативні види палива й великих котелень. Зокрема, ТЕЦ-2 можна переводити на вугілля та мазут, а ТЕЦ-1 і котельню «Кінескоп» – на деревні брикети.

«Ми стоїмо на тій позиції, що за незалежність треба платити, і теперішні події нас в цьому переконують», – наголосив А.Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *