ОСТАННІ НОВИНИ

Новий консул Польщі агітуватиме банкірів за «Євроколію»

Львівський портал

|

Сьогодні новий генконсул Польщі у Львові Гжегож Опалінський проведе в Любліні зустріч з провідними банківськими установами Польщі, де представить їм проект «Євроколія», передає прес-служба Львівської міської ради. Про це дипломат говорив під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим.

Також сьогодні на зустрічі з міським головою Львова генеральний консул поінформував, що мав розмову з екс-прем’єр-міністром Польщі та тепер членом ради директорів ЄБРР  Казімєжем Марцінкевичем й отримав від нього запевнення, що Європейський банк реконструкції та розвитку з радістю долучиться до цього проекту.

Серед решти нагальних питань, що обговорили міський голова та генконсул, було питання перетину польсько-українського кордону. Генеральний консул вважає ненормальною ту ситуацію з чергами, яка існує сьогодні на перетині кордону.

Він навів приклад, що, коли Польща ще не була в ЄС, між нею і Німеччиною було 48 переходів. Тоді як на сьогодні між Україною і Польщею за такого самого пасажиропотоку існує лише 5.

Як пошук виходу із ситуації пан консул запропонував провести робочу зустріч керівників всіх пунктів пропуску щодо спрощення та наведення ладу на пунктах пропуску. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *