ОСТАННІ НОВИНИ

З четверга Україна залишиться без тепла?

Львівський портал

|

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» має намір припинити постачання газу підприємствам-боржникам з 15 січня. Про це в ході наради з губернаторами щодо забезпечення газом споживачів заявив замголови правління «Нафтогазу України» Володимир Тріколіч, передає proUA з посиланням на «Українські новини».

«З 15 числа всім, хто має хоч 1 гривню заборгованості, ми будемо змушені припинити постачання газу», – сказав він.

Тріколіч повідомив, що щодня зростання заборгованості підприємств комунальної теплоенергетики збільшується на суму близько 100 млн. гривень.

«Борг за газ, що відпускається, для тепловиків росте приблизно по 100 млн../день», – підкреслив він. При цьому Тріколіч відзначив, що НАК має власні кредитні зобов’язання, які необхідно виконувати, і подальше фактично безкоштовне надання газу завдаватиме збитку фінансовим інтересам компанії.

Нагадаємо, перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов пообіцяв, що Кабінет Міністрів відновить в колишніх об’ємах постачання газу на підприємства.

Ряд промислових підприємств і підприємств паливно-енергетичного комплексу вже перейшли на використання мазуту замість газу.

Раніше промислові підприємства тимчасово скоротили споживання газу на 15 млн. куб. м на добу на прохання Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» для збалансування роботи газотранспортної системи України.

1 січня «Газпром» припинив постачання газу до України, 7 січня – постачання газу для його транзиту до Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *