ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав кошти на розробку транспортної стратегії

Львівський портал

|

Львів отримав 500 тисяч євро гранту на розробку стратегії розвитку міського транспорту, передає прес-служба Львівської міської ради. Сьогодні було підписано угоду між містом і урядовим банком Німеччини KfW щодо надання гранту для розробки стратегії розвитку міського транспорту.

Кошти спрямують на оплату послуг німецькому консорціуму PTV AG-VCDB GMBH, який став переможцем Міжнародного відкритого кваліфікаційного конкурсу з розробки стратегії розвитку міського транспорту і буде її розробляти.

«Цей договір є другим із серії угод щодо реалізації проекту розробки концепції загальноміського руху. Його підписано між містом і банком, що гарантує відповідні кошти на оплату концепції», – зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

19 грудня Львівська міська рада вже підписала з компанією угоду про співпрацю, що дає старт розробці загальноміської транспортної стратегії, що покликана адаптувати та розвинути усю транспортну мережу Львова, аби уникнути корків та «оживити» вулиці. Розроблятись стратегія буде за грантові кошти Урядового банку Німеччини KFW у сумі 500 тис. євро тривалістю на 20 років.

«Розроблятиметься стратегія 5 місяців. Складатиметься вона з 3 частин. Перша частина – оцінка поточної ситуації та випрацювання прогнозів. Друга частина – підготовка техніко-економічного обгрунтування. Третя – підготовка проектів. Ціль проекту – покращення транспортної системи міста», – зауважив представник консорціуму німецьких компаній PTV AG-VCDB GMBH Клаус Райнгард.

Концепція дасть змогу впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху в місті та запропонувати вже готові проекти по їх розвитку.  

Унаслідок розробки концепції має бути визначено проекти в сфері дорожньої інфраструктури, громадського та міського транспорту, управління транспортними потоками розвитку міського транспорту на 20 років.

Також Львову на безоплатній основі передадуть програмне забезпечення, що буде використовуватись при розробці даної концепції консорціумом PTV AG – VCDB GMBH.

Одним з аспектів, що передбачатиме дана стратегія є проведення трамвайної колії до стадіону до Євро-2012.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *