ОСТАННІ НОВИНИ

Шлапак пророкує банкрутство НАК «Нафтогаз»

Львівський портал

|

Секретаріат Президента припускає, що наступного року в Україні очікують або зростання тарифів на газ, або доведення до банкрутства НАК «Нафтогаз». Про це на брифінгу заявив перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак, передає РБК-Україна.

Як пояснив О. Шлапак, у законі про державний бюджет на 2009 р. закладено всього 1,6 млрд грн на покриття різниці між вартістю імпортного газу та вартістю його реалізації всередині країни. Цієї суми недостатньо, оскільки потрібно найменше 9,2 млрд грн за умови курсу 7,5 грн за дол. З цих розрахунків О. Шлапак зробив припущення, що наступного року в Україні очікують або зростання тарифів на газ, або доведення до банкрутства НАК «Нафтобаз».

Говорячи про переговори НАК «Нафтогаз» та «Газпрому», О. Шлапак заявив, що завтра з Москви має повернутися керівник НАК «Нафтобаз» Олег Дубина, який виступить з цього приводу.

Відповідаючи на запитання, чи можливі інші, крім грошових форм розрахунку за газовий борг, він повідомив, що розглядають декілька джерел покриття боргу, зокрема передоплату з боку «Газпрому» за транзит Україною російського газу в 2009 р. Однак у цьому питанні РФ висуває свої вимоги, сказав він. Водночас О. Шлапак запевнив, що здача української ГТС в концесію неможлива, оскільки закон прямо забороняє це робити.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *