ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують скульптури зі снігу та льоду

Львівський портал

|

Українська команда митців 5 січня презентуватиме у Львові скульптури зі снігу та льоду. Презентація відбудеться перед галереєю «Дзиґа». Про це повідомляють організатори заходу.
Зокрема, представлять роботи львів’янина Ореста Дзиндри, вінничанина Сергія Кляпетури та киянина Петра Романика. Пізніше скульптури представлятимуть Україну на міжнародних фестивалях у Канаді. Митці вперше представлятимуть нашу країну на найвідомішому міжнародному фестивалі снігових скульптур у Квебеку.

Крім того, у Львові презентують крижану скульптуру «Ангел» львівського митця Мирослава Дедишина, яка попрямує до Оттави на фестиваль «Crystal Garden».

«Фестиваль снігових скульптур» (Квебек) – одна з головних подій знаменитого на увесь світ «Снігового карнавалу» в Канаді, який веде свою традицію з 1894 року. Упродовж кількох днів команди професійних скульпторів із 10 країн світу, які перед тим вибороли право продемонструвати свою майстерність, створюють фантастичні композиції. Скульптури зі снігу та води висікають виключно традиційним способом – лопатами та сокирами.

«Crystal Garden» (Оттава) – один із найбільших у світі міжнародних конкурсів крижаних скульптур під час «Winterlude» – канадських зимових святкувань з 6 по 22 лютого. Цей фестиваль збирає в середньому 650 тисяч відвідувачів у столиці Канади. «Crystal Garden» (Кришталевий Сад) є серцем акції, його проводять біля найбільшої у світі ковзанки Rideau Canal Scateway. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *