ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав підтвердження гранту для «Євроколії»

Львівський портал

|

Львів отримав підтвердження гранту від нідерландського уряду щодо надання 133 тисяч євро для розробки концепції проекту «Євроколія». Як передає прес-служба Львівської міської ради, після кількамісячної затримки в погодженні гранту партнери Львова по розробці концепції техніко-економічного обґрунтування проекту «Євроколія» отримали офіційний лист щодо остаточного рішення Міністерства екологічних справ Нідерландів про надання гранту на розробку концепції. Окрім того вже в січні має відбутись зустріч із керівником польської залізниці щодо можливості дофінансування проекту з коштів іноземних партнерів.

На сьогодні місто веде активну роботу із залучення іноземних партнерів до розробки техніко-економічного обґрунтування проекту.

«Однією з важливих подій стане зустріч наприкінці січня міського голови з головою правління РКР «Польські Лінії Колейові». Основна мета перемовин – залучення іноземного фінансування до розробки концепції проекту «Євроколія», – зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що 7 липня 2008 року у Києві в рамках економічної місії голландських бізнесменів на чолі з міністром зовнішньої торгівлі Королівства Нідерландів п. Франком Хеймскерком було підписано Меморандум між голландськими компаніями "Моварес" і "НЕА", Львівською міською радою, Львівською обласною державною адміністрацією щодо розробки концепції прокладання вузької колії європейського зразка від україно-польського кордону до Львова.

Проект «Євроколія» передбачає будівництво вузької колії європейського стандарту шириною 1435 мм від кордону з Польщею до Львова. Загальна протяжність колії – близько 85 км. Вартість проекту – понад 500 млн євро.

«Євроколія» – це швидкий зв`язок мешканців Львова з Європою. Якщо місто забезпечить можливість комфортного доїзду туристів до міста, це значно пришвидшить розвиток туристичної інфраструктури в регіоні. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *