ОСТАННІ НОВИНИ

Кашуба роздавав сьогодні подарунки для будинків соціального захисту на Львівщині

Львівський портал

|

Напередодні Дня Святого Миколая заступник голови Львівської ОДА Ярослав Кашуба та начальник головного управління праці та соціального захисту населення Василь Мартиняк відвідали об’єкти соціального захисту Самбірського та Старосамбірського районів. Про це повідомляють на сайті ЛОДА.

Зокрема, в будинку «Милосердя» (стаціонарне відділення Сабмірського районного територіального центру пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, що в м. Рудки), де проживає 21 особа, вони відкрили після впровадження інноваційного соціального мікропроекту «Домашній затишок».

Проект реалізовував Український фонд соціальних інвестицій. На проведення робіт фонд виділив 480 тис. грн, з районного бюджету надано 120 тис. грн. У приміщенні відремонтовано санвузли, коридори, кімнати духовності, відпочинку та проживання із забезпеченням безперешкодного доступу до них, встановлено обладнання (комп’ютер, меблі, функціональні та масажні ліжка, підйомник для купання осіб з функціональними обмеженнями тощо).

Ярослав Кашуба від імені голови Львівської ОДА подарував будинку «Милосердя» холодильник, а керівництво РДА – пральну машину.

А в Самбірському ПТУ-інтернаті професійної реабілітації учнів-інвалідів керівництво області урочисто відкрило новий комп’ютерний клас і привітало дітей із прийдешнім Днем Святого Миколая, подарувавши новий телевізор та набори цукерок. Це училище – унікальний заклад на всю Західну Україну, де навчаються та здобувають професію 240 учнів за трьома спеціальностями: кравець, перукар-модельєр та оператор комп’ютерного набору.

Також заступник голови Львівської ОДА відкрив нове приміщення в Буківському дитячому будинку-інтернаті, що в Старосамбірському районі, після впровадження інноваційного соціального мікропроекту Українським фондом соціальних інвестицій. У цьому інтернаті проживає 67 дівчат-інвалідів. У межах мікропроекту відремонтовано фасад головного корпусу, упорядковано літній майданчик, закуплено побутову техніку, дидактичний матеріал, меблі, аудіо- та відеотехніку, спортивне обладнання. Українські та закордонні фахівці провели навчання персоналу. На фінансування проекту виділено 360 тис грн із Українського фонду соціальних інвестицій та 90 тис. грн із бюджету Львівської області. Цьому будинку-інтернату Я. Кашуба подарував у переддень свята комп’ютер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *