ОСТАННІ НОВИНИ

Змінено правила маркування продуктів харчування

Львівський портал

|

З першого листопада в Україні вступили в дію нові правила щодо маркування продуктів харчування, передає «Львівська хвиля». Згідно із розробленими вимогами, якщо у складі товару є ароматизатор – на упаковці це неодмінно треба вказувати. Наприклад, продукт з ароматом м’яса.
Також не можна виготовляти під однією назвою кілька різних видів товару. А на етикетці дитячого харчування заборонено наносити зображення немовляти.

«Інформація для споживача перш за все повинна бути чіткою, конкретною, однозначною. забезпечувати можливість правильного вибору продукту, нести правдиві відомості щодо продукту», – розповідає начальник відділу з підтвердження і оцінки відповідальності харчової продукції державного підприємства «Львівстандартметрологія» Олександра Набокова.

Щоправда, правила в дію вступили, але їх дотримання поки що ніхто не вимагає. Покарати виробника замаскованого продукту можна буде лише з травня наступного року. До того часу Держспоживстандарт дозволив підприємствам харчової промисловості використовувати старі упаковки та етикетки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *