ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво ЛАЗу шукає гроші на зарплату і виробництво

Львівський портал

|

Керівництво ТзОВ «Львівські автобусні заводи» шукає кошти, аби виплатити заборгованість перед власними працівниками та відновити роботу в цехах, повідомив сьогодні під час прес-конференції генеральний директор підприємства Сергій Челяпін.

За його словами, зараз ведуть дуже активну роботу над пошуком коштів, аби віддати частину заборгованості до Миколая та свят. Однак скільки саме планують віддати з боргів, генеральний директор не сказав. «Наразі я не можу сказати, про яку частину боргу може йтися», – зазначив він.

Генеральний директор сказав, що ситуація, що зараз склалася на підприємстві, пов’язана з тим, що банк «Хрещатик» припинив надавати кошти в рамах кредитної угоди, підписаної раніше. «Якби ми отримали вчасно весь кредит, то виготовили б 40 машин для Києва і мали б обігові кошти, за які погасили б борги та ще й мали для виробничих потреб», – наголосив він. Однак, за словами С. Челяпіна, коли розпочалася криза, банк припинив дію кредитної угоди і підприємство потрапило в дуже скрутну ситуацію. «Уже було вироблено кузови і треба було закупити електрообладнання в Чехії, однак цього не сталося, і ми зазнаємо збитків», – сказав він.

Проте керівництво не має наміру здаватися. Уже підписано угоду на 200 машин для Ірану, і цим проектом займатимуться вже з наступного року. Також активні переговори ведуть з африканськими та азійськими країнами, що зацікавлені в продукції ЛАЗу. 

А поки що йдеться про те, щоби відновити електропостачання на підприємстві, тобто запустити знову конвеєр. Коли саме це може статися, поки що невідомо – над цим також працюють. Але в прес-релізі ЛАЗу вказано, що вимушений простій триватиме до 31 грудня. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *