ОСТАННІ НОВИНИ

Львів координуватиме містобудівну політику із сусідніми населеними пунктами

Львівський портал

|

Виконавчі органи Львівської міської ради координуватимуть свою роботу у сфері містобудування, архітектури та землеустрою із сусідніми населеними пунктами, а саме з Винниківською міською радою, а також з Брюховицькою та Рудненською селищними радами. Як передає прес-служба ЛМР, відповідну ухвалу прийняла сесія міської ради.

«Ця ухвала є одним із етапів комплексного вирішення земельних питань у місті. Адже цьому передували нормативні документи, у яких Львів виступає адміністративним центром, до якого входять Брюховичі, Винники та Рудно. Тому потрібно здійснювати єдину концепцію розвитку цієї території. Наступним етапом стане прийняття концепції розвитку приміських територій Львова», – повідомив заступник начальника Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігор Гуменчук.

Відповідно до ухвали, рішення цих рад щодо планування та забудови територій, із відведення та надання земельних ділянок юридичним і фізичним особам здійснюватимуться за погодженням з відповідними структурними підрозділами Львівської міської ради. Зараз у мерії працюють над механізмом такої роботи. За словами І. Гуменчука, координація відбуватиметься на рівних паритетних умовах.

Таким чином міська рада реалізовуватиме містобудівну політику, яка передбачена генеральним планом Львова, що буде затверджений на початку наступного року.

Департамент містобудування має розробити порядок вчинення спільних дій виконавчих органів територіальних громад, що входять у межу адміністративного утворення «місто Львів», та подати на затвердження виконавчому комітету Львівської міської ради, виконавчому комітету Винниківської міської ради, виконавчому комітету Брюховицької селищної ради, виконавчому комітету  Рудненської селищної  ради. Крім того має бути сформований перелік землекористувачів та забудовників на території адміністративного утворення і встановлений графік обміну інформацією щодо ведення будівництва юридичними та фізичними особами на території адміністративного утворення.

Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин здійснюватиме координацію роботи щодо підготовки та проведення земельних торгів, продажу земель під об’єктами нерухомого майна, надання у власність та користування земельних ділянок на територіях адміністративного утворення. Натомість Управління архітектури здійснюватиме координацію роботи щодо планування території адміністративного утворення, розробки генеральних планів населених пунктів, проектів детального планування та забудови, містобудівних обґрунтувань, містобудівних обмежень, висновків та дозволів на розміщення об’єктів містобудування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *