ОСТАННІ НОВИНИ

Зварич уже боїться за себе і за своїх близьких

Львівський портал

|

Справа щодо звинувачення у хабарництві голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича поволі, але впевнено, набирає обертів і зовсім не виключено, що може стати ще масштабнішою і зачепити зовсім інші щаблі українського владного Олімпу. Принаймні кілька фактів, що стали відомі сьогодні, заслуговують на те, аби про них сказати ще раз.

Передовсім, сьогодні стало відомо, що пану Зваричу таки висунули обвинувачення. А вслід за цим з’явилася новина про те, що Президент нагородив представників СБУ та Генпрокуратури, які викрили корупційну мережу серед львівських суддів. А це багато про що говорить – і про контроль за справою на найвищому рівні, і про зацікавленість багатьох можновладців у  влаштуванні голосного розкриття, і про не менш гучний судовий процес, над яким-небудь корупціонером доволі високого рангу.

Водночас, звинувачений таким себе не визнає, про що сьогодні голосно заявив під час прес-конференції. Але цікаво не те, адже ніхто  й не сумнівався, що І. Зварич прийде до журналістів і розкаже, як він дійшов до такого життя.

Видно було, що голова суду підготувався до публічного звіту зі згаданого приводу, бо на все у нього були заготовлені відповіді. Може, вони й звучали дещо химерно з журналістського погляду, однак зовсім не виключено, що такі пояснення стануть добрим підгрунтям для боротьби в суді.

З іншого боку, Ігор Зварич мимохіть таки натякнув, що він також має певні козирі проти прокуратури та СБУ.  Зокрема, це стосується голосної справи із землями підльвівських сіл Годовиці та Басівки, де, за його словами, можуть мати інтерес представники Генпрокуратури, які були незадоволені рішеннями суду, що його очолює Ігор Зварич, у справі про 300 га землі.

Начальникові УСБУ у Львівській області А. Матіосу Зварич вділив набагато більше часу і також злегка через пресу дав зрозуміти, що, при потребі, він може сказати не лише про їхні зустрічі стосовно конфлікту в Малехові чи  історії із суддею Віталієм Тертичним.

Очевидно, І. Зварич сподівається, що ці застереження зроблять свою справу і його супостати одумаються та не будуть занадто тиснути. Хоча пан суддя вже висловив побоювання за свою безпеку і безпеку своїх близьких, тому має намір  звертатися за захистом до СБУ.

Злощасні записи, про які так багато говорила прокуратура, Ігор Зварич назвав просто робочими нотатками. Цих нотаток, як він стверджує, у нього назбиралося доволі багато і, в разі необхідності, він може витягнути на світ Божий і якийсь козир із рукава. А в тому, що такий козир є, можна й не сумніватися.

Тим паче, що на маргінесі згадувалися прізвища зовсім непростих людей – екс-голови ЛОДА і теперішнього заступника голови Секретаріату Президента Петра Олійника та відомого у Львові адвоката-бізнесмена Володимира Косенка.

Врешті, наприкінці прес-конференції Зварич дав чітко зрозуміти, що й до чого.  «У мене є набагато більше ще цікавішої інформації,  й я боюся за себе, за свою сім’ю, за своїх колег, аби тут говорити про інші інсинуації щодо мене. Залежно від того, як відбуватиметься слідство, як будуть діяти посадові особи, якщо я буду живий і здоровий, то чинитиму адекватно», – наголосив він.

 Отож не варто й сумніватися, що незабаром на нас чекатиме нова хвиля активності і взаємних звинувачень  всіх учасників цієї справи, а, може, й залучення нових фігурантів.  Залишилося набратися терпцю.

Фото із сайту «Вголос».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *