ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському оперному театрі відбудеться гала-концерт «Сурми звитяги»

Львівський портал

|

Цієї п’ятниці у Львові відбудеться гала-концерт лауреатів ІХ Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги». На концерті виступатимуть молоді таланти з Волині, Вінниччини, Хмельниччини, Івано-Франківщини, Полтавщини, Луцька та Львівщини, які стали переможцями фестивалю.  Вони представлятимуть себе на найпрестижнішій сцені України – у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької. Про це сьогодні повідомив головний режисер гала-концерту Мирон Лукавецький.

Цього року у фінальному етапі фесту «Сурми звитяги» взяли участь більше 250 колективів та окремих виконавців у пісенних конкурсах, більше 70 учасників у номінації «Художнє читання» та «Літературно-музичні композиції» і понад 300 учасників у конкурсі образотворчого мистецтва.

«Найбільше дивує те, що цьогоріч учасники фестивалю виконували пісні з неабияким натхненням і патріотизмом. Більше того, вони самі писали тексти та музику до своїх пісень. Це були сильні жанри авторських пісень, вражаюча музична фактура, хореографія тощо. Їхні виступи були досконалі»,– розповів Мирон Лукавецький.

Водночас член журі, композитор та диригент Юрій Антків наголосив, що відкриттям цьогорічного фестивалю, безперечними володарями симпатій журі та глядацького залу стали молоді львівські гурти «Rizups» та «І кров по долині».

Також Мирон Лукавецький додав, що наступного року цей фестиваль відзначатиме 10-річчя свого існування та висловив сподівання, що на той час вони спробують зібрати усіх переможців конкурсу, і вперше за все існування фесту провести його у Києві. Крім того, вони планують запросити молодих виконавців із Сумської, Луганської, Донецької та Харківської областей, адже, на його думку, на сході України є багато юних талантів із високим рівнем професіоналізму.

Гала-концерт «Сурми звитяги» розпочнеться 12 грудня о 17 годині. Але перед тим у дзеркальній залі оперного відбудеться нагородження молодих талантів фестивалю дипломами, грамотами та заохочувальними призами.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *