ОСТАННІ НОВИНИ

Помер командувач Північно-Західного напряму Прикордонних військ України Микола Йолтуховський

Львівський портал

|

На 68 році пішов з життя перший командувач Північно-Західного напряму Прикордонних військ України генерал-лейтенант у відставці Микола Йолтуховський.

Прощання та поминальна панахида відбудуться 10 грудня 2008 року об 11.00 в приміщенні Західного регіонального управління на вулиці Мечнікова, 16 а. Поховання буде на Личаківському кладовищі о 12.00.

Микола Йолтуховський народився 9 березня 1940 року в селі Явтухи Деражнянського району Хмельницької області.

У 1973 році закінчив Військову академію імені Фрунзе, у 1985 – курси Академії Генерального штабу. З 1992 по 2002 рік – командувач Північно-Західного напряму Прикордонних військ України. З 2002 року – радник Голови Держкомкордону з дислокацією у Львові.

Був нагороджений орденами Богдана Хмельницького «За заслуги» ІІІ ступеня, «Червоної Зірки», «За службу Батьківщині» ІІІ ступеня, золотою медаллю «За ефективне управління» (2002 рік) та ще 16 різноманітними медалями.

Служив на Далекому Сході,  у Середній Азії, де керував прикордонними гарнізонами, а також виконував інтернаціональний обов’язок у Демократичній республіці Афганістан.

Після проголошення незалежності України повернувся на батьківщину, щоб очолити  Північно-Західний напрям Прикордонних військ України. Впродовж десяти років здійснював розбудову кордону з Білоруссю, запроваджував нові форми охорони державного кордону на західних рубежах України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *