ОСТАННІ НОВИНИ

Васюник нагадав депутатам, що вони давали гарантії УЄФА, залишилося знайти гроші на стадіон

Львівський портал

|

До пошуків інвестора на будівництво стадіону до Євро-2012 треба відшукати інші підходи, про це заявив сьогодні, перебуваючи у Львові, віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник.

За його словами, Львову не варто розраховувати, що держбюджет візьме на себе бодай часткове фінансування побудови євроарени у нашому місті. «Держава демонструє рівні підходи до різних міст, які готуються до проведення Євро», – зазначив І. Васюник. Він додав, що в інших містах, що їх визначено як головні та запасні майданчики, де проходитиме Євро, залучено кошти місцевих інвесторів. «Хто взяв зобов’язання, той будує. Відповідно до гарантій, які Львів надав УЄФА, відповідальність взяла на себе Львівська міська рада. Або стадіон буде збудовано і у Львові буде Євро, або фінансування не буде, так само як і Євро», – заявив він.

Високопосадовець переконаний, якщо буде вироблено спільну позицію між депутатами та міським головою, то кошти на будівництво стадіону вдасться знайти. На його думку, на цьому етапі будівництва, яке вже почав здійснювати обраний генпідрядник «Азовінтекс», достатньо 80 млн грн, що їх було передбачено в міському бюджеті для першочергових робіт. І. Васюник натякнув, що його не надто цікавить той факт, що й цих коштів на сьогодні в бюджеті реально немає. «Генпідрядник узяв на себе зобов’язання впродовж кількох місяців авансувати роботи за свій кошт, також є можливості для довготривалого кредитування й подальших пошуків інвестора», – додав віце-прем’єр.

Укладення угоди з генпідрядником «Азовінтексом» І. Васюник розцінив як прогрес у процесі підготовки Львова до проведення єврочемпіонату. «Уже розгорнуто будівельний майданчик, ведуть масштабні роботи, залучено багато потужної техніки й зараз там працює сто осіб. Роботи не припинятимуть навіть у вихідні, хіба що на Новорічні та Різдвяні свята, а навесні на майданчику вже працюватиме понад тисяча працівників. Компанія оголошує конкурс на набір працівників зі Львова. Якщо найближчим часом буде сформовано керівництво дирекції з Євро у Львові, то експерти УЄФА зможуть знизити ризики щодо вчасного завершення будівництва стадіону», – зазначив І. Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *