ОСТАННІ НОВИНИ

Який «свободівець» на 7 листопада не палить червоний прапор?

Львівський портал

|

ВО «Свобода» сьомого листопада має своє свято – День народження лідера партії Олега Тягнибока. І вже скільки років поспіль відзначає його у доволі традиційний спосіб: чубиться з лівими, які цього дня відзначають своє свято – річницю більшовицької революції у Петрограді.

Цей рік у Львові не став винятком. За кілька днів до дня "Ч" стало зрозуміло, що томагавк війни переважить люльку миру, висловлюючись індіанською термінологією, і без веселощів не обійдеться.

Але навчені вересневим досвідом львівські правоохоронці та чиновники вирішили випустити пар заздалегідь і звернулися до міської влади, яка й подала позов з проханням обмежити право політичним партіям мітингувати майже одночасно біля монумента на Стрийській.

Водночас міліція взялася забезпечувати виконання судової ухвали, і сьогодні зранку біля пам’ятника виросли турнікети, а біля них вже чергували правоохоронці.

Загалом все відбулося біль-менш мирно. Лише в деяких випадках словесні перепалки могли перейти в рукоприкладство, причому це стосувалося людей доволі поважного віку з обох боків. Однак понад 300 працівників міліції не ловили гав, а розмежовували ідеологічних противників своїм кордоном.

Його міць спробували на собі й представники ВО «Свобода», яким конче треба було зірвати символіку КПУ та ПСПУ, однак партійні парубки не змогли подолати парубків в синіх одностроях.

Тим часом комуністи все-таки спробували провести мітинг, однак мегафона вистачило лише на лідерів: першого секретаря обкому КПУ О.Калинюка та його колеги з ПСПУ О.Покровського. Після цього міліціонери забрали мегафон в лівих, бо вони, мовляв, замість інформації провели цілий мітинг. А потім ще й розвезли прихильників революції по домівках міліцейським автобусом.

Саме не всі з них побачили, як праві в тісному колі намагалися спалити комуністичний прапор радянського зразка. Перший млинець був глевкий, бо полотно ніяк не хотіло горіти, але вже друга та третя спроби виявилися ліпшими, бо хтось приніс пального і налив його на комуністичний стяг. Вогненний стовп присутні зустріли ревищем і криками «Геть комуну з України». А наступного разу пообіцяли принести опудала лідерів лівих партій і спалити ще й їх.

Словом, свято вдалося на славу. Змучені, але задоволені, всі його учасники повернулися додому без особливих втрат і зі збереженим іміджем.

Фото ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *