ОСТАННІ НОВИНИ

Через 10 років Львів може втратити історичні скульптури – Возницький

Львівський портал

|

Фігури роботи Іоана Георга Пінзеля, які знаходяться на фасаді Собору Святого Юра у Львові, знаходяться у страшному стані. Їх необхідно негайно реставрувати, – про це заявив сьогодні директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

«Стосовно фігур на соборі Святого Юра, виготовлених Пінзелем, треба здійснювати паніку, вони у страшному стані, і потрібна серйозна реставрація. Натомість так звані майстри, які зараз займаються реставрацією собору, замальовуючи фасад, тією ж фарбою підмальовують і фігури», – зазначив Борис Возницький.

За його словами, такі ж проблеми стосуються не лише собору Юра, але й інших скульптур у Львові, зокрема й тих, що знаходяться на будівлях на площі Ринок. «Львів – столиця скульптури, навіть в Австрії немає такої кількості скульптур на кам’яницях, але через загазованість від збільшення авто у місті через десять років може нічого не залишитися. У Європі давно вже відмовилися від того, щоб скульптури залишалися на місцях й піддавалися руйнації. Їх знімають, роблять копії, а оригінали ховають у музей», – додав пан Возницький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *