ОСТАННІ НОВИНИ

Розритий Львів: ремонт дороги за Оперним стане довгобудом?

|

«Хвали мене, моя губонько, бо тя розірву» – саме такими словами можна охарактеризувати сьогоднішню прес-конференцію першого заступника міського голови Львова Олега Синютки щодо стану ремонту доріг у місті. Уздовж і впоперек розритий Львів пан Синютка назвав чи не найбільшим досягненням міської влади, натомість усі проблеми з ремонтом перекинув на совість підрядників, мовляв, моя хата з краю…

За словами Олега Синютки, протягом 2008 року у Львові в ремонті перебувало 306 доріг на загальну суму 121 мільйон 673 тисячі гривень. З цих коштів 65 мільйонів гривень на ремонт п’яти найбільших об’єктів-доріг витратило управління капітального будівництва ЛМР. Ще 30 мільйонів гривень витратило управління інженерного господарства, і на 27 мільйонів гривень наремонтували доріг районні адміністрації міста.

На словах, безперечно, міськрадівська статистика звучить як мінімум похвально, а як максимум – просто-таки грандіозно. Проте на ділі не все так добре, і переконатися в цьому можна, як-то кажуть, не відходячи від каси, чи то пак, від центральної частини міста.

Як і на початку літа, львівські водії та їхні пасажири, які перетинають центр міста, щодня стають жертвами масштабних корків та хаотичного руху. Одну із перших «скрипок» у цьому хаосі відіграє ремонт площі Торгової позаду Оперного театру. І якщо на початку робіт міська влада неодноразово заявляла, що цей «менінгіт» для водіїв закінчиться у жовтні – листопаді, то сьогодні очікування міських посадовців вже не такі райдужні.

За словами Олега Синютки, ремонт дороги за Оперним вдасться завершити до кінця року, проте за однієї умови: цьому має посприяти матінка-природа, подарувавши місту ще хоча б півтора місяці хорошої погоди. Водночас він запевняє, що роботи на цій ділянці йдуть повним ходом, мовляв, робітники працюють і зранку, і після обіду, і ще й після закінчення робочого дня, навіть у суботу виходять активно працювати. Натомість скромне питання журналістів «Чого ж цих ударників капіталістичної праці ніхто не бачить?» залишилося без достойної відповіді.

Водночас Олег Синютка не забув «умити руки» від співпраці з компанією «Константа-Захід», яка виграла тендер на ремонт такої важливої для міста ділянки дороги за Оперним. «Я хотів би всім підприємцям порадити, що з такою компанією, як «Константа-Захід», не варто мати справу і не варто її залучати до підрядних робіт. Нічого доброго вона не зробила у Львові, і, я переконаний, нічого доброго не зробить і на інших об’єктах, тому що результат її роботи, на жаль, видно в районі Оперного театру», – заявив перший заступник міського голови.

Щоправда, вини міської влади у тому, що ремонт центральної вулиці доручили фірмі, яка не мала відповідних потужностей і досвіду, Олег Синютка не вбачає. Хоча насправді дивує те, що ані репутацією фірми, ані її причетністю до певних корупційних діянь, про які під час вересневої прес-конференції журналістам розповів начальник ГУ МВСУ у Львівській області Василь Пісний, у Ратуші ніхто не поцікавився.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *