ОСТАННІ НОВИНИ

У Винниках буде сучасний музейний комплекс

|

Наступного року розпочнеться будівництво сучасного музейного комплексу у Винниках. Про це сьогодні заявив директор Винниківського історико-краєзнавчого музею Ігор Тимець під час проведення круглого столу на VIII Міжнародному економічному форумі у Львові. Музейний комплекс має на меті показати історичний розвиток українських земель, історію української еміграції.

«У музейному комплексі буде розміщено зокрема експонати української традиції. Музей буде туристично привабливим оскільки розташований на трасі Київ-Чоп. Це дасть змогу ефективно обслуговувати туристів», – повідомив Ігор Тимець.

Музей матиме два поверхи. На першому будуть реставраційні майстерні, на другому – 12 виставкових залів для постійних експозицій, проведення майстер-класів, читання лекцій. Біля музею експерти запланували спорудити Співоче поле, яке вміщатиме 2 тисячі осіб. У музеї буде можливість проводити майстер-класи. Діти і батьки зможуть самі готувати обід за старовинними рецептами, а також виготовляти старовинний посуд. Експозиції музею відтворюватимуть перебіг історичного розвитку українських територій, які нині перебувають у складі інших держав. Площа музею займатиме 1,5 га. Його планують завершити до 2012 року.

За словами експертів, поки що в Україні немає аналогічних музеїв просто неба, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *