ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко таки відкрив школу в Зубрі

|

Президент України Віктор Ющенко взяв участь у церемонії відкриття нового приміщення загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів у с. Зубра Пустомитівського району Львівської області, повідомляє прес-служба Президента.

Президент привітав учителів, учнів та їхніх батьків із відкриттям нової школи. Віктор Ющенко перерізав символічну стрічку і разом із першокласниками посадив калину на подвір`ї школи. Він подякував кожному, хто долучився до спорудження цієї школи, – місцевій владі, освітянам і будівельникам. Напередодні Дня працівників освіти Віктор Ющенко також привітав учителів з їхнім професійним святом. «Як Президент я й надалі послідовно докладатиму всіх зусиль для посилення поваги до вчителя, підвищення престижності його праці, поліпшення соціального захисту та вирішення житлових проблем», – запевнив він.

На урочистій події, яка відбулася напередодні Дня працівника освіти, також був присутнім міністр освіти і науки України І. Вакарчук.

Після цього Президент відбув до Києва.

У Зубрянській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів навчається 200 учнів, працює 32 вчителі. Школа бере участь у різноманітних проектах: Даремського університету (Велика Британія), у проектах «Бескидські струмки», «Крок до ЄС», «Весна 2006» та ін.

Налагоджено тісну співпрацю зі Школою мистецтв м. Пустомити.

У грудні 2006 року розпочато будівництво другої черги Зубрянської ЗОШ І – ІІІ ступенів на 300 учнів. Загальна площа школи – 2482,18 кв. м. Сумарний зведений кошторис становить 10,1 млн грн. Для будівництва визначено різні джерела фінансування, зокрема 7,1 млн грн – сільський бюджет, 0,5 млн грн – районний бюджет, 1,0 млн грн – обласний бюджет, 1,5 млн грн – Державний бюджет. Найбільше фінансування було з бюджету села, джерелом поповнення якого є надходження від реалізації земельних ділянок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *