ОСТАННІ НОВИНИ

Кріль вимагає від Тимошенко прозорості у газових переговорах

|

Лідер «Єдиного центру» Ігор Кріль обурений тим, що й досі не укладено договір з Росією про постачання газу, передає прес-служба партії. Депутат нагадує, що «у червні Юлія Тимошенко обіцяла, що договір про газопостачання з Росією буде укладено до 15 вересня цього року. Сьогодні ми бачимо, що це стало лише черговою невиконаною обіцянкою прем’єр-міністра».

І. Кріль вважає, що невизначеність у газовій сфері посилюється інформацією про можливу передачу частини української ГТС російському «Газпрому».

Лідер «Єдиного центру» попереджає, що затягування газових переговорів може призвести до повторення минулорічної ситуації, коли через відсутність контрактів на постачання газу Росія кілька разів зупиняла постачання блакитного палива до України.

«Однак, схоже на те, це мало хвилює прем’єр-міністра. У січні 2009 року Юлія Тимошенко, напевне, уже не планує очолювати уряд і їй байдуже, яку ситуацію у сфері газопостачання вона залишить своїм наступникам», – зазначає народний депутат.

На думку І. Кріля, українському суспільству набридли непрозорі дії уряду під час укладання контрактів на газопостачання. «Юлія Тимошенко та голова «Нафтогазу» Олег Дубина у залі Верховної Ради повинні чітко сказати: коли буде підписано довгостроковий газовий договір з Росією і не приховувати суті домовленостей з «Газпромом». Потрібно зняти гриф секретності з газових переговорів. Це дасть гарантію, що взимку у кожній домівці буде тепло й контроль над українською ГТС буде збережено», – переконаний Ігор Кріль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *