ОСТАННІ НОВИНИ

Створюють електронний архів визвольного руху 1940-1950-х років

|

Український інститут національної пам’яті та Служба безпеки України формують електронний архів документів, пов’язаних із замовчуваними тривалий час сторінками вітчизняної історії, повідомляє веб-сайт СБУ.

Архівні матеріали систематизують на підставі ґрунтовних досліджень державних наукових організацій України, науково-дослідних установ та учених. УІНП як спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері відновлення та збереження національної пам’яті українського народу здійснюватиме всебічний фаховий аналіз архівних матеріалів.

Комп’ютерну базу даних архіву формуватимуть сили галузевого державного архіву СБУ з використанням матеріально-технічної бази Українського інституту національної пам’яті та за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення його діяльності.

Відомості, які буде розміщено у базі даних електронного архіву, є власністю держави та офіційними відомостями, відповідальність їх достовірність несуть Український інститут національної пам’яті та Служба безпеки України.

Бази даних електронного архіву планують оприлюднити на офіційних веб-сайтах УІНП та СБУ.

Передбачається, що надання широкому загалу вільного доступу до електронного архіву розсекречених документальних матеріалів спонукатиме науковців, представників ЗМІ, усіх небайдужих громадян до об’єктивного вивчення історії власного народу з першоджерел. У рамках оприлюднення архівного документального масиву будуть проводити науково-практичні конференції, міжнародні семінари, круглі столи щодо правдивого висвітлення історії українського визвольного руху 1940-1950-х років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *