ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра відкриють салон художньої фотографії «З любов’ю до Жінки-2008»

|

У Національному музеї Львові 16 вересня під час проведення Днів Відня у Львові відбудеться урочисте відкриття ІІІ Міжнародного салону художньої фотографії «З любов’ю до Жінки-2008», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Львів’янам покажуть 200 найкращих робіт, які, нагадаємо, у липні цього року пройшли конкурсний відбір та були представлені у трьох номінаціях: «Портрет», «Жанр» та «Тіло» («Ню»).

Конкурсні роботи оцінювало міжнародне журі, у склад якого входили представники з Австрії, Чехії, Росії та України. У конкурсі взяли участь більше чотирьох тисяч робіт як українських, так і закордонних фотографів.

Одне з пріоритетних завдань проекту – за допомогою мистецтва привернути увагу суспільства до жінки, її здоров`я, проблем та почуттів. Кошти, отримані у результаті проведення салону, будуть спрямовані у фонд «Збережемо здоров`я жінки», який займається дослідженням і профілактикою захворювання на рак шийки матки.

Почесними гостями салону будуть принцеса Австрії та Люксембургу Аніта фон Хохенберг з чоловіком графом Андреасом Бордо. Серед запрошених також представники з Німеччини, Данії, Чехії, Польщі, Румунії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Росії, Китаю та інших країн.

Відкриття фотосалону стане феєричним шоу – театралізованим дійством, представленим у вигляді історичної реконструкції епохи початку ХХ століття. Відвідувачі зможуть усвідомити свою причетність до давніх культурних зв’язків Львова – Леополіса – Лемберга.

В рамках салону буде випущено фотоальбом, до якого увійдуть найкращі роботи учасників.

17 вересня запропоновано виїзд фотографів-лауреатів, членів журі та поважних гостей до Олеського замку, де відбудеться пленер, представлений у вигляді історичної реконструкції епохи Середньовіччя.

Виставка робіт триватиме місяць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *