ОСТАННІ НОВИНИ

Історичну пам’ятку зруйнував син депутата облради?

|

Будинок відомого українського композитора Ярослава Ярославенка , історико-архітектурну пам’ятку минулого четверга вщент зруйнувала будівельна фірма. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех.

За його словами, 11 вересня будівельна організація ТзОВ «Шанс Кий Буд» під забудову комерційного об’єкту на вулиці Ярославенка протягом ночі знесла меморіальну родинну садибу українського композитора. Попередньо з будинку, який внесено до реєстру пам’яток історії та мистецтва, зірвали та викрали меморіальну дошку. Нового власника будинку попереджали про історичну цінність будинку та негайне призупинення робіт, проте він проігнорував вимоги управління охорони історичного середовища.

«З власником будинку вимагали укласти охоронний договір, проте він цинічно зніс будинок. Ми вимагатимемо у прокуратури публічного розгляду справи та порушення кримінальної справи», – зазначив Олег Мацех.

За словами О.Мацеха, власником будинку є Ростислав Мельник, син екс-заступника голови ЛОДА та депутата обласної ради Леоніда Мельника.

Довідка: Ярослав Ярославенко – український композитор та хоровий диригент. Першим у 1905 році зробив фортепіанну та оркестрову транскрипції Гімну України та його партитуру до хору. У 1906 – один з організаторів музичного видавництва «Торбан». У цьому будинку він жив і в радянський час, а після його смерті вулицю назвали його іменем. У будинку планували відкрити музей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *