ОСТАННІ НОВИНИ

На Україну знову чекає варіант «Вітя + Юля»?

|

Теперішню ситуацію в політичній верхівці України можна сміливо ілюструвати класичним образом про богатиря на розпутті. Куди б не пішов, а всюди щось втратиш гарантовано, а от чи здобудеш – ще питання. Однак своїми багатоходівками три українські лідери, здається, заплутали не лише пересічних українців, а й заплуталися самі, настільки діаметрально протилежними є часом їхні заяви.

Проте після заяв Януковича і сьогоднішніх тез Тимошенко вже можна розгледіти контур нашого політичного майбуття. Варіанти залишаються фактично ті ж самі: відновлення чинної коаліції, створення нової або ж дострокові вибори.

Що далі в ліс, то менш імовірним виглядає перший варіант, бо лідери обох політичних сил настільки активно заходилися палити будь-які мости, місточки та інші стежини, що тепер, після мегатонн бруду на адресу одне одного, вони просто не зможуть повернутися до нормального діалогу державних людей, а не ображених політиканів, як це є тепер.

Регіони завжди були готові до коаліції, бо без влади важко всім. Тому вони без особливих проблем підставили своє сильне плече тендітній леді Ю. Але обидва найімовірніші нові коаліціянти мають спільну проблему – як сприймуть новину про об’єднання коня і тремтливої лані їх віддані виборці. Адже їх світоглядні орієнтири різні настільки, наскільки це можна собі уявити.

Однак сьогоднішні заяви пані Тимошенко і «зливи» інформації від нашоукраїнців свідчать про те, що коаліція ПР-БЮТ таки може відбутися, депутат від НУНС Андрій Парубій навіть дату назвав – остання декада вересня.

Тимошенко вже навіть не намагається бити себе п’ятою в груди і розказувати про те, що союз із регіоналами можливий лише за впливу позаземних цивілізацій. А може, Юлію Володимирівну та Віктора Федоровича справді поцупили якісь інопланетяни і під загрозою страшної смерті примусили домовитися?

Проти варіанту дострокових виборів протестують усі. Адже це черговий удар по фінансах партійних спонсорів, які не мають жодного резону так поспішати давати гроші, як вони робили це минулого року. Крім того, невідомо, якими можуть бути результати цих виборів і хто саме залишиться після них у списку парламентських партій. Тому всі лідери партій і блоків так завзято говорять про шкідливість виборів. Очевидно, більшість виборців із ними погоджується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *