ОСТАННІ НОВИНИ

Розробку фінансового проекту львівського аеропорту фінансуватиме Світовий банк

|

Днями у Міністерстві Економіки України відбулась зустріч робочої групи проекту міжнародної технічної допомоги в рамках підготовки до ЄВРО 2012 в форматі якого Світовий Банк виділив грант на проведення дослідження «Огляд, аналіз та рекомендації щодо застосування інвестиційних моделей державно-приватного партнерства для проектів ЄВРО 2012 в Україні». Було прийнято рішення, що компанія-консультант, а саме, міжнародний консорціум Corporate Solutions та ScanAvia A/S, спільно з Державіслужбою та Львівською міською радою розробить фінансовий проект (бізнес-план), який можна презентувати інвестору.

Крім Львова, ця компанія також працюватиме і в Одесі, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Експерти проведуть дослідження щодо доцільності та фінансової привабливості проекту аеропорту для інвестора, а також встановлять можливі ризики щодо його реалізації. Також, експерти погодились надати прогноз розвитку діяльності аеропорту на короткостроковий (до 2012 року) та довгостроковий період (після 2012 року), а також можливі варіанти вирішення тих завдань, які виникнуть у сфері аеропортового забезпечення під час проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Окрім того, компанія повинна зробити загальний огляд можливих проектів (муніципальні дороги, аеропорти, стадіони) в містах, приймаючих ЄВРО 2012 та окреслити схеми фінансування таких проектів.

В ході зустрічі у Міністерстві економіки, заступник міського голови Олександр Жаріков наголосив на тому, що Львів бажає отримати механізм здійснення реконструкції аеропорту разом з Міністерством транспорту і зв’язку України за чітко розділеними напрямами відповідальності. Зокрема, держава відповідає за аеропортну частину: злітно-посадочну смугу, контроль, безпека польотів, а місто – за інфраструктурну: термінал, готель, транспортні розв’язки.

Представники експертної компанії планують відвідати Львів на початку вересня з метою безпосереднього ознайомлення з аеропортом та обговорення конкретних питань з фахівцями Львівської міської ради, які залучені до цього процесу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *