ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки влаштують у Львові свято перформенсу

|

ІІІ Дні мистецтва перформанс проходитимуть у Львові в рамках Тижня актуального мистецтва з 19 по 21 вересня, повідомляють організатори цього заходу.

На запрошення Польського інституту у Києві до Львова завітають метри світового перформансу – піонер цього мистецького напрямку Збіґнєв Варпеховскі та ідеолог контекстуального мистецтва Ян Свіджінскі. Не менш відомими у світі представниками мистецтва перформанс від Польщі, котрі братимуть участь у цьому заході, є митець Януш Балдиґа та знаний у Європі куратор мистецтва перформансу – Вальдемар Татарчук.

Окрім учасників з Польщі, у ІІІ Днях мистецтва перформанс братимуть участь митці з України (Влодко Кауфман, Василь Бажай, Юрій Соколов), з Білорусії (Дмітрій Майборода, Алєксандр Сарна), а також з Литви (Редас Діржис, Валдас Маномайтіс), котрі завітають на цей захід вперше.

Цьогорічні заходи здивують глядачів великим розмаїттям поколінь та напрямків актуального мистецтво центрально-східної Європи. Одночасно із презентаціями перформансу відбуватимуться відеопокази, зустрічі з митцями та лекції.

ІІІ Дні мистецтва перформанс проходитиме за підтримки Польського інституту у Мінську, Посольства Литви в Україні, Фонду Open Ukraine, Львівської міської ради, Центру міської історії Центрально – Східної Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *